Wetenschappelijk gevalideerd

Danielle Krekels (uitvinder van de methode): “Een kerntalentenonderzoek geeft je aard, potentieel en intrinsieke motivatie weer op oorspronkelijk niveau. Het aansluitend diepte-interview brengt de impact van externe invloeden in kaart én je competenties. Al jouw kerntalenten kennen is essentieel om de juiste, positieve en fundamentele keuzes te maken: studie-, beroeps- en jobkeuze. Vermijd de klassieke 20 jaar trial om te weten wat je kan en graag doet.”

Onderzoek uitgevoerd door Prof. Dr. Elke Van Hoof van de Vrije Universiteit Brussel heeft aangetoond dat de kerntalentenmethode een Cronbach’s alpha (betrouwbaarheidsindex) van 0.84 heeft. Dit betekent dat de kerntalentenmethode qua betrouwbaarheid even goed scoort als de Big5 persoonlijkheidstest (de meest gebruikte ter wereld) en beter dan de MBTI, een andere veel toegepaste methode.

“De kwalitatieve analyse van het onderzoek rond stress, HSP en burn-out toont aan dat de resultaten van de kerntalententest aanzet tot directe actie, om met goesting (=gedrevenheid/motivatie red.) de nodige veranderingen door te voeren om jezelf weer op de rails te zetten,” zegt Prof. Dr. Elke Van Hoof.