Waarom werken met kerntalenten?

Ik geef direct toe: toen ik kennismaakte met de methode klonk deze mij wat zweverig in de oren. En analytisch als ik ben, ging ik op zoek. De methode bleek gebaseerd op praktijkervaring, dus niet op theorie. In België heeft de ontwikkelaar van de methode, Danielle Krekels, meer dan 10.000(!) recruitment interviews gehouden waarin zij structureel heeft gevraagd naar activiteiten uit de kindertijd. Die activiteiten heeft zij herleid naar 23 specifieke kerntalenten. Inmiddels is de methode ook wetenschappelijk gevalideerd.

In mijn loopbaan heb ik al vele methodes, tools en technieken voorbij zien komen. Ik haalde daar altijd wel iets uit maar echt onder de indruk was ik nooit. De kerntalentenmethode is anders. Voor het eerst kon ik de uitkomsten niet voorspellen of manipuleren. En van het resultaat was ik zwaar onder de indruk. Dat is precies de reden dat ik me er verder in ben gaan verdiepen. Ik heb de opleiding gevolgd en wil heel graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met deze methode.

De methode is voor iedereen geschikt en beschikbaar. En het is de enige methode die ik ken die goed werkt bij hoogbegaafden. Zij doorzien veel andere methodes en sturen uitkomsten in een gewenste richting. En hoogbegaafden hebben soms een competentie ontwikkeld op iets dat hen van nature weinig energie geeft. Die competentie kunnen ze tot op hoog niveau hebben ontwikkeld waardoor de omgeving hen steeds weer bevraagt op die competentie. Ze krijgen daardoor waardering op die competentie terwijl zij zelf steeds meer energie verliezen en niet snappen waarom. Een kerntalentenanalyse blijkt dan veel duidelijkheid te geven.

Met alle plezier geef ik je hierover meer informatie.

Benieuwd? Ik ook naar jou!