Over

Ingeborg de Keizer

Mijn naam is Ingeborg de Keizer. Al van jongs af aan heb ik een brede interesse en ben ik maatschappelijk betrokken. Dat leidde er bijvoorbeeld op het VWO toe dat ik met een beta pakket ook eindexamen maatschappijleer heb gedaan. Ik ben ingenieur geworden, afgestudeerd aan de Universiteit van Wageningen in twee richtingen: milieutechnologie en milieubeleid. Ik heb vervolgens de wereld van technologie en beleid opgezocht. Bruggen bouwen tussen mensen uit verschillende werelden. Daar bleek ik goed in.

Ruim 10 jaar heb ik leiding gegeven aan verschillende teams, in heel verschillende branches en vanuit verschillende managementposities in organisaties. Ik heb teams meegenomen in reorganisaties en nieuwe teams opgezet. Ik heb gewerkt in situaties waarin ‘beheer’ voorop stond en situaties waarin we vooral problemen en calamiteiten moesten oplossen.

Wat mij daarin steeds opnieuw boeit: de drijfveren van mensen, en de weg die zij kiezen. Ik blijk daarbij vooral talent te hebben om met ‘buitenbeentjes’ stappen te zetten. Mensen die weinig geloof hebben in zichzelf, terwijl zij (latent) over veel capaciteiten beschikken. Niet zelden blijken hier uiteindelijk hoogbegaafden tussen te zitten.

Ondertussen hebben wij drie mooie meiden gekregen. En ook zij bleken ‘buitenbeentjes’. Dat wil zeggen: zij passen niet goed in ‘het gebruikelijke, gemiddelde’.

Om een lang verhaal kort te maken: ik ben zowel zakelijk als privé terecht gekomen in de wereld van hoogbegaafdheid. Een nog altijd kleine wereld die nodig meer in het licht moet worden gezet wat mij betreft. Voor begeleiding van kinderen is gelukkig steeds wat meer aandacht, al zijn we er nog lang niet. Wat mij verrast heeft, is dat deze wereld bij (jong)volwassenen nog maar nauwelijks bekend is. En daar wil ik verandering in brengen!

Om mijn kwaliteit(en) te borgen ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor loopbaancoaches: Noloc. Ik ben register loopbaan professional. Ook ben ik te vinden in het Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid.

Overigens: mijn eigen loopbaanstappen zijn voor veel mensen ‘onlogisch’. Dat wil zeggen: ze passen niet in de logica die de meeste mensen om mij heen hanteren. Ik voel me er zelf heel prettig bij. Ik heb gedaan wat bij mij paste, en doe nu precies wat bij mij past. Wil je in meer detail weten wat ik heb gedaan? Op mijn LinkedIn profiel staat uitgebreidere informatie: Ingeborg de Keizer.

1 thought on “Over”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.