KernTalenten

“Een kind wordt niet creatief door met Lego te spelen maar speelt graag met Lego omdat het creatief is.”

Bij je geboorte ligt het grootste deel van je talenten al vast. Als kind trek je naar die activiteiten toe die van nature bij je passen. En dat is precies de basis van de KernTalentenmethode. De dingen waar jij mee speelde en de manier waarop je dat deed zeggen ontzettend veel over jouw aard, je potentieel en waar jouw intrinsieke motivatie zit. Aan de hand van allerlei vragen breng ik jouw profiel in beeld: jouw eigen combinatie van 23 KernTalenten, verdeeld in sterke, halve en kleine talenten. Met dit profiel heb jij een heel scherp beeld van jezelf. Je weet waar jij écht energie van krijgt. Als het je lukt een omgeving te creëren waarin je je sterke KernTalenten kwijt kunt dan voel je een flow. Als je in een situatie zit waarin je een beroep moet doen op je kleine KernTalenten dan loop je hierop leeg. Gebruiken van je halve KernTalenten kun je een tijdlang volhouden maar je hebt nooit het gevoel dat je precies doet wat je leuk vindt.

 

Ik geef direct toe: toen ik kennismaakte met de methode klonk deze mij wat zweverig in de oren. En analytisch als ik ben, ging ik op zoek. De methode bleek gebaseerd op praktijkervaring, dus niet op theorie. In België heeft de ontwikkelaar van de methode, Danielle Krekels, meer dan 10.000(!) recruitment interviews gehouden waarin zij structureel heeft gevraagd naar activiteiten uit de kindertijd. Die activiteiten heeft zij herleid naar 23 specifieke KernTalenten. Inmiddels is de methode ook wetenschappelijk gevalideerd.

In mijn loopbaan heb ik al vele methodes, tools en technieken voorbij zien komen. Ik haalde daar altijd wel iets uit maar echt onder de indruk was ik nooit. De KernTalentenmethode is anders. Voor het eerst kon ik de uitkomsten niet voorspellen of manipuleren. En van het resultaat was ik zwaar onder de indruk. Dat is precies de reden dat ik me er verder in ben gaan verdiepen. Ik heb de opleiding gevolgd en wil heel graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met deze methode.

De methode is voor iedereen geschikt en beschikbaar. En het is de enige methode die ik ken die goed werkt bij hoogbegaafden. Zij doorzien veel andere methodes en sturen uitkomsten in een gewenste richting. En hoogbegaafden hebben soms een competentie ontwikkeld op iets dat hen van nature weinig energie geeft. Die competentie kunnen ze tot op hoog niveau hebben ontwikkeld waardoor de omgeving hen steeds weer bevraagt op die competentie. Ze krijgen daardoor waardering op die competentie terwijl zij zelf steeds meer energie verliezen en niet snappen waarom. Een KernTalentenanalyse blijkt dan veel duidelijkheid te geven.

Ik bied verschillende vormen aan:

  • een korte analyse, met als resultaat inzicht in jouw KernTalenten op hoofdlijnen
  • een volledige analyse waarbij ik alle inzichten gedetailleerd weergeef in een rapportage, een basis waar je altijd op terug kunt vallen
  • een volledige analyse als basis met daaraan gekoppeld een aantal coachingsgesprekken

Ik haal uit mijn Eigen Waarde nog Meer Waarde. 

Benieuwd? Ik ook naar jou!