De rol van energie

Fysieke en subtiele energie

Alles in de wereld bestaat uit energie: vibraties, trillingen. Er zijn ontzettend veel verschillende vibraties, allemaal met een eigen amplitudo en frequentie. Veel vibraties kunnen wij waarnemen met onze zintuigen: radiogolven, licht. Dit noemen we fysieke energie. Andere vormen van energie worden subtiele energie genoemd. Omdat we deze vorm van energie niet direct kunnen zien of aanraken vinden wij dit meestal ‘vaag’.

Golflengtes

Mensen kunnen over het algemeen energie waarnemen als deze een golflengte heeft van 380-780 nanometer. Dit zien we als licht. Infrarood licht kunnen we niet zien. Dit heeft een golflengte van 1000 nanometer. Ultraviolet licht is 200 nanometer en kunnen we dus ook niet zien. Sommige mensen hebben van nature een net iets groter bereik. Zij zien dan dingen die anderen niet (kunnen) zien. Ook dat vinden wij in de Westerse wereld als snel ‘vaag’.

Subtiele energieën bestaan

Experimenten in de quantumfysica – een algemeen geaccepteerd wetenschappelijk onderzoeksveld – tonen aan dat er subtiele energieën bestaan (pagina 8, boek Het subtiele lichaam). Met verschillende apparatuur zijn energieën gemeten tot voorbij de grenzen van een menselijk lichaam. Een van de energievelden om het lichaam heen is bijvoorbeeld het auraveld.

In deze energievelden gebeurt van alles. Door deze velden te analyseren kun je in potentie problemen ontdekken nog voordat ze zich manifesteren in de wereld van de fysieke energie. En dat gebeurt ook al. Iedereen gebruikt in meer of mindere mate zijn intuïtie. Dat is een vorm van subtiele energie.

Fysieke en subtiele systemen zijn op allerlei manieren met elkaar verbonden. Veranderingen in het ene systeem hebben effect op het andere systeem.

Spanning

Het menselijk lichaam bestaat uit meer dan honderd miljoen cellen. Cellen met eenzelfde functie vormen een weefsel. Weefsels met eenzelfde functie vormen een orgaan. En zo zijn er allerlei cellen die allerlei verschillende doelen dienen. Iedere cel heeft een bepaalde spanning, in mV uitgedrukt. Een gezonde cel heeft doorgaans een spanning van -70mV. Als er sprake is van een aandoening loopt deze spanning vaak terug tot -50mV of nog iets hoger. En dat is precies waar Healy op is gebaseerd. Lees daarom verder bij de theorie achter Healy en Healy in de praktijk.

bron: Het subtiele lichaam, een encyclopedie van de energetische anatomie

Benieuwd? Ik ook naar jou!